Директору Української бібліотеки у Москві закидають «екстремізм і розтрату»

Директору Української бібліотеки у Москві закидають «екстремізм і розтрату»

Укрінформ
Російська прокуратура затвердила обвинувальний висновок у справі директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної, яка звинувачується у розтраті й екстремізмі.

Про це повідомив "Інтерфаксу" адвокат Іван Павлов.

"Найближчим часом справу буде надіслано до Міщанського суду Москви", - сказав Павлов.

Як повідомлялося, 28 жовтня 2015 року у Бібліотеці української літератури пройшов обшук, у ході якого слідчі нібито виявили екстремістську літературу. Стосовно директора бібліотеки Наталі Шаріної було порушено кримінальну справу за статтею "розпалювання національної ненависті і ворожнечі". 5 квітня їй також було пред'явлено обвинувачення за статтею про розтрату. Шаріна заперечує всі обвинувачення. Правозахисний центр "Меморіал" визнав її політв'язнем.

15 серпня прокуратура РФ не затвердила обвинувальний висновок у справі Шаріної. 15 вересня повідомлялося, що слідство вчетверте пред'явило обвинувачення в остаточній редакції директорові Бібліотеки української літератури Наталі Шаріній у справі про екстремізм і розтрату.

Представники захисту заявляють, що слідству в результаті так і не вдалося сформулювати, які саме дії директора бібліотеки розглядаються як злочинні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-