Поліція не знає про російський паспорт екс-керівника ДАІ Києва

Поліція не знає про російський паспорт екс-керівника ДАІ Києва

Укрінформ
Національна поліція України не має інформації про те, що затриманий у Москві екс-керівник ДАІ міста Києва Микола Макаренко є паспорт громадянина Російської Федерації.

Про це у четвер Укрінформу повідомив керівник Департаменту комунікації Нацполіції Ярослав Тракало.

"У нас є лише інформація, що суд йому продовжив арешт до 40 діб", - сказав він.

За словами Тракала, Нацполіції відомо зі ЗМІ про те, що Макаренко намагається оскаржити в суді свій арешт, після якого він може бути екстрадований в Україну. Екс-посадовець стверджує, що він є громадянином РФ. Однак інформація про те, що у Макаренка дійсно є російський паспорт, наразі відсутня.

Водночас речник НПУ припустив, що якби у екс-керівника ДАІ міста Києва був російський паспорт, "його б не затримували" у Москві за лінією Інтерполу за звинуваченням у корупції в Україні.

Як повідомлялося, 21 вересня російські правоохоронці затримали в аеропорту Домодєдово у Москві колишнього начальника Управління Державної автоінспекції в Києві Миколу Макаренка, який перебував у міжнародному розшуку за підозрою в корупції.

Макаренко був оголошений у розшук у квітні 2015 року. Він звинувачується за ст. 368 ч. 3 Кримінального кодексу України (одержання хабара), яка передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Згодом ЗМІ повідомили про те, що Макаренко оскаржив у російському суді своє затримання, посилаючись на те, що він є громадянином Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-