Україні бракує військових психологів – Президент

Україні бракує військових психологів – Президент

Укрінформ
Україні, яка нині перебуває в умовах гібридної війни, бракує військових психологів.

Про це Президент Петро Порошенко заявив у четвер на зустрічі зі студентами-істориками  з нагоди 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що військових психологів нам сьогодні дуже не вистачає", - сказав глава держави.

На його думку, добрими військовими психологами можуть стати не лише випускники психологічного фаху, а й випускники історичних факультетів.

"Я переконаний, що з істориків були б дуже гарні військові психологи", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що за два роки реформування українська армія у своєму розвитку піднялася на вищі щаблі і надзвичайно зміцніла. Особливо велику роль у цьому відіграло суспільство, яке в перші, найважчі роки всіляко підтримувало і фінансувало армію.

"Ми за два роки реформування з українськими добровольцями, волонтерами, воїнами і українським народом, який у найважчі часи перераховував гроші на армію і її підтримував, досягли нинішнього результату. Не було що їсти, чим воювати, не було у що одягнутися, не було машин, озброєння, але був бойовий дух і підтримка. І за цей короткий термін українська армія не просто нагодована і одягнута, матеріально забезпечена, натренована і навчена, - вона має надзвичайно високий рівень патріотизму. І нині рівень довіри суспільства до армії піднявся до рівня довіри населення до церкви", - сказав Президент.

Але попри все це українським бійцям, а особливо тим, що зазнали серйозних поранень, дуже важко адаптуватися після передової в мирному житті. Тому військові психологи нині на вагу золота, зауважив Порошенко.

"Хлопцям важко, і військовий психолог із швидкою реакцією, гумором, з великим патріотизмом, з високим професіоналізмом і порядністю, як ніколи, їм потрібен. Тому, дорогі хлопці, хто вважає за можливе після завершення інституту стати військовим психологом, пройшовши курси, - ваша допомога буде найціннішою", - підкреслив глава держави, звертаючись до студентів-істориків.

Він також порадив одному зі студентів після закінчення навчання провести рік у зоні АТО, зауваживши, що свого часу також служив у радянській армії і брав участь у бойових діях.

"Можу сказати, що після армії абсолютно інше сприйняття світу. Абсолютно інше. Армія формує чоловіка, а нині ще й особливо позначаються і ті процеси, які відбуваються в нашій армії", - сказав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-