В Україні за рік стається 50 тисяч інфарктів і понад 100 тисяч інсультів – Тодуров

В Україні за рік стається 50 тисяч інфарктів і понад 100 тисяч інсультів – Тодуров

Укрінформ
Упродовж року, як свідчить медична статистика, в Україні стається 50 тис. інфарктів і більше 100 тис. інсультів.

Такі цифри оприлюднив у Тернополі генеральний директор «Інституту серця МОЗ України», головний кардіолог Києва професор Борис Тодуров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За рік у нас в Україні фіксується до 50 тис. інфарктів і більше 100 тис. інсультів. У 60% випадків причина смерті - серцево-судинні хвороби. Це вдвічі більше, ніж в європейських країнах. Кожного року близько 400 тисяч осіб хворіє  на серцево-судинні захворювання, кожен сьомий вмирає від інфаркту, решта стають інвалідами», - сказав Тодуров.

За словами фахівця, тільки на Тернопільщині потрібно щороку робити близько 1000 операцій на серці. За умов відриття сучасного кардіоцентру це дозволило б проводити тут половину з них.

Як вважає Тодуров, кожна гривня, вкладена у розвиток кардіохірургії, дозволяє зекономити п`ять. Саме тому, на думку професора, профілактика та лікування серцево-судинних хвороб – не тільки медична, а й соціальна проблема.

«Це – питання національної безпеки. Ці проблеми треба вирішувати, незваючи на всі труднощі, які зараз маємо в державі. Наше спільне завдання – знизити смертність та рівень інвалідизації», - зазначив він.

Тодуров також повідомив, що студенти з Тернопільщини матимуть можливість пройти стажування в ДУ «Інститут серця МОЗ України». Після стажування вони отримають відповідні сертифікати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-