Суд відібрав у компанії Фірташа майже 100 гектарів лісу

Суд відібрав у компанії Фірташа майже 100 гектарів лісу

Укрінформ
Позицію прокуратури Житомирської області щодо визнання протиправним та скасування рішення Житомирської обласної ради про вилучення лісових насаджень площею 95 га з комунальної власності для передачі приватному підприємству підтримано Вищим адміністративним судом України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

"Ухвалою Вищого адміністративного суду України касаційну скаргу Житомирської обласної ради не задоволено, натомість залишено в силі постанову Житомирського окружного адміністративного суду про задоволення позову прокуратури. Йдеться про те, що Житомирською обласною радою у травні 2015 року прийнято протиправне  рішення "Про зменшення земельних ділянок", а саме:  вилучення земель лісогосподарського призначення загальною площею 95 га із подальшою зміною їх цільового призначення та використання для видобування титанових руд у Володарськ-Волинському районі за рахунок земель комунальної власності", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, в порушення вимог земельного та природоохоронного законодавства, з постійного користування вилучалася значна площа лісу з  подальшою передачею для видобування ільменітових руд (оксид титану) товариству з обмеженою відповідальністю, яке, за інформацією ЗМІ, входить до складу компаній Group DF і контролюється відомим бізнесменом Дмитром Фірташем.

«Прокуратурою області в інтересах держави рішення обласної ради оскаржене до Житомирського окружного адміністративного суду, який своєю постановою скасував протиправне рішення. Однак, обласною радою подано касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України, яку вищою інстанцією суду не задоволено», – уточнюють у прокуратурі.

За послідовної позиції прокуратури Житомирської області попереджено незаконне вилучення та передача 95 га багаторічних лісових насаджень суб’єкту господарювання.

Варто зауважити, що за інформацією Єдиного держреєстру юридичних осіб, Group DF входить до складу ТОВ "Валки-Ільменіт", співзнасновником якої зазначена кіпрська фірма Diago Enterprises limited та ПрАТ "Юкрейніан кемікад продактс", пов'язане з українським олігархом Дмитром Фірташем. Він же вказаний як кінцевий бенефіціарний власник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-