У Народному фронті закликають МЗС з'ясувати умови утримання Сущенка

У Народному фронті закликають МЗС з'ясувати умови утримання Сущенка

Укрінформ
Лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак назвав затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка в Москві зухвалим і безпідставним актом та закликав МЗС з'ясувати обставини його затримання й умови утримання.

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент агентства.

"Російські каратєлі зухвало й безпідставно викрали в Москві українського журналіста Романа Сущенка. Закликаємо МЗС вжити всіх можливих заходів, щоб з'ясувати обставини затримання й умови утримання Романа Сущенка", - підкреслив Бурбак.

Разом з тим він наголосив на важливості  "наведення порядку в нашому інформаційному просторі".

"Народний фронт вкотре наголошує на своїй вимозі - видворенні за межі України російського ляльковода Шувалова, який формує антиукраїнську політику телеканалу Інтер", - додав народний депутат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Федеральна служба безпеки Російської Федерації назвала затриманого у Москві журналіста Укрінформу кадровим співробітником ГУР Міноборони України і порушила кримінальну справу за статтею "Шпигунство".

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-