Суд почав екстрене засідання щодо підозрюваних у вбивстві міліціонерів на АЗС

Суд почав екстрене засідання щодо підозрюваних у вбивстві міліціонерів на АЗС

Фото, відео
Укрінформ
Апеляційний суд Києва розпочав екстрене засідання щодо обрання запобіжного заходу п’ятьом підозрюваним у вбивстві двох міліціонерів та нападі на АЗС 4 травня 2015 року у Деснянському районі Києва.

Обрання запобіжного заходу суд розглядатиме для Віти Заверухи, Андрія Романюка, Євгена Кошелюка, Данила Ситникова та Миколи Мніщенка, повідомляє Громадське.

Адвокат Заверухи Дмитро Біловчук розказав Громадському, що на даний момент у залі суду крім його підзахисної, перебувають двоє підозрюваних Кошелюк та Ситников. За його словами, захист очікує документів щодо обрання запобіжного заходу за новими підозрами, але Біловчук поки не знає за якими статтями.

Зазначається, що Віта Заверуха близько 07:30 була доставлена до суду під конвоєм з лікарні.

Також повідомляється, що "Віта Заверуха написала заяву на ім’я генпрокурора Юрія Луценка, у якій вона скаржиться на неправомірність обвинувачень і порушення процесуальних норм при оголошенні їй нової підозри".

У суді присутні нардепи Надія Савченко і Ігор Луценко.

Як пише у Фейсбуці нардеп Луценко, лікар проти участі Віти у судовому засіданні, "через її стан". 

Як повідомлялося, о 8 годині ранку сплив термін дії запобіжного заходу щодо підозрюваних у справі вбивства двох міліціонерів.

4 травня 2015 року у Деснянському районі Києва під час переслідування автомобіля  молодиків, які пограбували АЗС, двох правоохоронців було вбито, трьох поранено, загинув один із нападників, двом іншим вдалося втекти. Згодом їх затримали. 

Прес-служба МВС опублікувала відео, на якому один із підозрюваних зізнається, що вони приїхали із Вінниці та готували теракти на травневі свята.

Захист стверджує, що під час подій на АЗС вона не знаходилася у Києві. Віта Заверуха заявляла, що на неї та інших підозрюваних чинять тиск, застосовують силу. 11 травня на судовому засіданні вона порізала собі руку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-