Луценко долучив учасників АТО до таємних перевірок прокурорів

Луценко долучив учасників АТО до таємних перевірок прокурорів

Укрінформ
Представники громадськості Харківщини, зокрема, учасники АТО, підключилися до перевірки доброчесності прокурорів.

Про це розповіла на брифінгу в.о. голови Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У рамках національних антикорупційних реформ у червні в Україні введено порядок таємної перевірки доброчесності прокурорів, а в Генпрокуратурі створено робочу групу для перевірки відповідності дійсності декларацій і анкет доброчесності прокурорів. До співпраці з цією робочою групою в регіонах залучено представників громадськості, а саме, за ініціативою генпрокурора Юрія Луценка, - учасників АТО. На Харківщині таким представником став ветеран АТО Микола Сапьолкін", - відзначила Світлична, представляючи його журналістам.

Як розповів сам Сапьолкін, до речі, юрист Харківського обласного центру допомоги учасникам АТО і обласної спілки ветеранів АТО, з деклараціями прокурорів може ознайомитися кожна людина: вони публікуються на сайті ГПУ.

"Якщо є очевидним, що заявлені прокурором доходи не відповідають рівню його витрат, то можна повідомити про це в Управління внутрішньої безпеки ГПУ або зв'язатися зі мною (контакти є на сайті ГПУ) і моїми помічниками-учасниками АТО, а ми ініціюємо службову перевірку", - пояснив Сапьолкін.

 За його словами, в Харківській області вже тривають службові розслідування відносно шістьох прокурорів: "Якщо перевірка знайде ознаки дисциплінарного проступку, прокурорів буде притягнуто до відповідальності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-