Російські тюремники відмовляють Кольченку в зустрічі з консулом

Російські тюремники відмовляють Кольченку в зустрічі з консулом

Політв’язні
Укрінформ
Представники Челябінської Громадської спостережної комісії відвідали в колонії м. Копейська Челябінської області українського політв'язня Олександра Кольченка.

Про це повідомила у Фейсбуці челябінська правозахисниця Тетяна Щур.

"Що дуже погано, так це тривала відмова в зустрічі з консулом. Ми працюватимемо над цим далі. У наступний візит вимагатимемо рішучих пояснень від начальника колонії Гордова, якого сьогодні членам ГСК не вдалося побачити", - пише Щур.

Колонію в Копейську відвідували члени Челябінської ГСК Ольга Фролова і Діна Латипова. Кольченко під час їх відвідування був на занятті в ПТУ (професія столяра).

"Виглядає непогано. Настрій нормальний. Поскаржився на те, що на під час обшуку оперативники вилучили у нього особисті книги і не віддають. На вимогу членів ГСК книги повернули в загін, що особисто перевірили Ольга і Діна. Також на їх вимогу Саші було вручено 5 номерів "Новой газеты". Саша каже, що тепер затримок з передачею йому листів немає", - повідомляють правозахисники, які моніторять ситуацію з українським політв'язнем.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд Росії засудив українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно за звинуваченнями в тероризмі. Правозахисний центр "Меморіал" визнав їх політв'язнями. Кольченко відбуває свій термін у Челябінську, Сенцов - в Якутську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-