У російському СІЗО знову побили політв'язня, він оголошує голодування

У російському СІЗО знову побили політв'язня, він оголошує голодування

Укрінформ
Опозиціонера Сергія Мохнаткіна побили в СІЗО міста Котлас Архангельської області, він на знак протесту оголошує голодування.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook подруга Мохнаткіна Тетяна Пашкевич.

«На це засідання (обвинувачення в «дезорганізації роботи УФСВП», новий термін - до 5 років - ред.) співробітники ФСВП притягнули Мохнаткіна за руки і кинули в клітку. Сергій був босим, а з рота текла кров. І це при тому, що у нього досі швидше за все не зрослися три переламаних 4 березня хребця, він і так відчуває сильні болі, отримує знеболювальні уколи і постійно знаходиться в корсеті!», - пише Пашкевич.

Вона опублікувала телеграму від Мохнаткіна, в якій йдеться, що він оголошує голодовку і відмовляється виходити з камери на знак протесту проти дій адміністрації СІЗО, яка забороняє йому телефонні дзвінки.

Як відомо, Сергій Мохнаткін 2010 року був засуджений до 2,5 роки колонії за обвинуваченням у застосуванні насильства до представника влади під час опозиційної акції (насправді, будучи перехожим, він вступився за жінку, яку бив працівник поліції). У 2012 році Мохнаткіна було помилувано. Через два роки його знову посадили за аналогічним обвинуваченням, суд призначив опозиціонерові 4,5 роки позбавлення волі.

У червні 2016 року Мохнаткіну додали до терміну ще 11 місяців, визнавши його винним у зневазі до співробітника ФСВП. Крім того, опозиціонера судять за статтею про дезорганізацію роботи установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства. ФСВП стверджує, що він учинив опір охоронцям і ударив одного з них. Мохнаткін розповів, у свою чергу, що був побитий охоронцями, при цьому він отримав травму хребта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-