У

У "Борисполі" скаржаться, що нічого не можуть зробити зі своїми крадіями

Укрінформ
У міжнародному аеропорту "Бориспіль" не можуть офіційно звільнити працівників за крадіжку через брак доказів і підкуп у суді.

Про це розповів в.о. гендиректора міжнародного аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне під час брифінгу 29 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми визначаємо працівника аеропорту як непорядного, як схильного до крадіжки, у нас не так багато юридично вивірених механізмів звільнити його з роботи. Працює презумпція невинуватості, працюють юридичні механізми з передачі матеріалів до суду.

Не завжди при тому, коли ми точно знаємо що він непорядний, і він краде, не завжди у нас є достатньо доказів, для того, щоб суд виніс справедливе рішення", - заявив керівник аеропорту.

За його словами, судді також не завжди зацікавлені приймати подібні рішення. Тому не всі спроби звільнити співробітника-крадія успішні.

"Це зовсім не бідні люди, які десятиріччями крадуть в аеропорту, у них у багатьох досить великі будинки у Бориспільському районі. Вони можуть собі дозволити ефективно захищатися в судах", - сказав він.

Дихне зазначив, що при цьому немає юридичної можливості звільнити людину за тією статтею, за якою б її більше не взяли на роботу.

"Ми не маємо права вести реєстри працівників-крадіїв, тому що ми таким чином порушуємо права громадян. Ми не можемо використовувати без рішення суду жоден із наших матеріалів для того, щоб ухвалювати рішення щодо прийому на роботу або звільнення. І сходимося на тому, що у нас звільняються злодії із записом у трудовій книжці "за згодою сторін" або "за власним бажанням", - говорить він.

Керівник аеропорту "Бориспіль" підкреслює, що у такому разі звільнення не дає жодних гарантій, що наступний директор підприємства не візьме цих людей назад на роботу або вони не підуть у суміжні компанії.

"Офіційно поінформувати, що ця людина є непорядною, ми не зможемо", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-