Нацрада заборонила мовлення ще трьох російських телеканалів

Нацрада заборонила мовлення ще трьох російських телеканалів

Укрінформ
У четвер, 29 вересня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заборонила ретрансляцію в Україні трьох російських каналів – "Наш футбол", Comedy TV і "Карусель".

Про це інформує регулятор. 

"За результатами моніторингу іноземних телеканалів, що мовлять в Україні, регулятор на засіданні 29 вересня ухвалив рішення вилучити із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України три канали – "Комеді ТВ", "Наш футбол" і "Карусель"". Усі вони мають юрисдикцію Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Як вказується, на телеканалі "Наш футбол" зафіксовано розміщення комерційної реклами, що є порушенням вимог частини дев’ятої статті 13 Закону України "Про рекламу", оскільки трансляція реклами у передачах іноземних телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію держав - членів Європейського Союзу або держав, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, заборонена.

Таке саме порушення було зафіксоване і в ефірі дитячого телеканалу "Карусель".

"Крім того, у рубриці "Погода" програми "С добрым утром, малыши!" (виходить щодня о 07:00) зафіксовано розміщення віртуальної карти регіонів Російської Федерації, яка охоплює територію анексованої Автономної Республіки Крим. Це суперечить статті 28 Закону України "Про інформацію", оскільки інформація не може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини", - наголосили у відомстві.

А причиною для вилучення телеканалу Соmedy TV стало те, що він не мовить ще з 1 вересня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-