Столична влада запланувала нову під’їзну дорогу до аеропорту

Столична влада запланувала нову під’їзну дорогу до аеропорту "Київ"

Укрінформ
Київська влада планує завершити будівництво під'їзної дороги до аеропорту "Київ" у 2017 році.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко, інформує прес-служба КМДА.

"Місто направляє гроші на створення столичної інфраструктури на європейському рівні. Під'їзна дорога до аеропорту «Жуляни» буде завершена вже в 2017 році", - сказав Спасибко.

Він зазначив, що будівництво цієї автомобільної дороги – частина великого проекту південно-західного малого напівкільця, що поєднає правий та лівий береги Дніпра (від проспекту Академіка Палладіна до Столичного шосе). Влада працює над удосконаленням транспортної схеми Києва з метою покращення умов руху.

«Звертаю особливу увагу, що дорога будується, передусім, для киян. Вона розвантажить Севастопольську площу та проспект Валерія Лобановського, забезпечить безперешкодний, комфортний під’їзд до аеропорту «Київ». А комфорт киян для влади – головне питання», – зауважив він.

За словами Спасибка, земельна ділянка для будівництва автомобільної дороги площею 13,92 га відведена в постійне користування підприємству – замовнику будівництва (рішення Київради від 31.03.2011 р). Тобто проведення тут будівельних робіт є абсолютно законним, що підтверджено дозвільними документами й експертними висновками. Але частина земельної ділянки була фактично тимчасово зайнята гаражами товариства автолюбителів «Стоянка-17».

Він додав, що замовник будівництва – КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва» пройшло довгий шлях із правового врегулювання питання землевикористання. «Стоянка-17» використовувало земельну ділянку для створення тимчасової відкритої автостоянки і, згідно рішення влади мало звільнити її протягом десяти днів. Справа дійшла до судового розгляду. Господарський суд м. Києва ухвалив рішення щодо звільнення автолюбителями земельної ділянки. Наразі справою займається виконавча служба і виконує рішення суду примусово.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-