Для Таврійського університету знайшли приміщення, заняття стартували

Для Таврійського університету знайшли приміщення, заняття стартували

Укрінформ
Академія муніципального управління офіційно приєдналася до Таврійського національного університету ім. Вернадського.

Таке рішення прийняв Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

"Кабінет міністрів України прийняв постанову про приєднання Академії муніципального управління до Таврійського національного університету імені Вернадського. Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду сьогодні, 27 вересня 2017 року. Навчальна база Академії зможе задовольнити потреби обох вишів - сьогодні почалося перше заняття студентів ТНУ", - йдеться у повідомленні.

Згідно з прийнятим рішенням Таврійський університет стає правонаступником усього майна, а також прав і обов'язків Академії, студенти якої також продовжать навчання у ТНУ.

"Це рішення дасть змогу створити якісно нову установу, в якій буде сконцентровано науковий, педагогічний, методичний потенціал, що, безумовно, сприятиме кращій підготовці студентів", - вважають у МОН.

У відомстві нагадали, що до ухвалення цього рішення керівництво Академії погодилося надати свої аудиторії для навчання студентів ТНУ. Крім того, Академія допомогла у розміщенні частини студентів Таврійського університету у своїх гуртожитках, а Міносвіти сприяло тимчасовому поселенню студентів у гуртожитках інших вишів.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня пролунав перший дзвоник у Таврійському національному університеті, що залишив окупований Крим і переїхав до Києва. Через відсутність власних приміщень, урочисте присвячення студентів-першокурсників ТНУ проходило в актовому залі Міністерства освіти і науки України.

Таврійський національний університет імені Вернадського - державний вищий навчальний заклад IV рівня акредитації, належить до вищої категорії "А". У його складі 15 факультетів, що здійснюють підготовку студентів за 41 напрямком. Загалом на території України успішно діють 15 тимчасово переміщених вишів з території Криму і Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-