День дошкілля хочуть перенести на 30 вересня

День дошкілля хочуть перенести на 30 вересня

Укрінформ
В Україні сьогодні відзначають Всеукраїнський день дошкілля. Свято було встановлено згідно з резолюцією І Всеукраїнського з’їзду працівників дошкільної освіти і науки, що відбувся в 2011 році.

Наразі в Україні забезпечення різнобічного розвитку дітей дошкільного віку відповідно до їх індивідуальних особливостей, культурних потреб спільно із батьками здійснюють більше 15 тисяч дошкільних навчальних закладів різних типів і форм власності. У системі дошкільної освіти працює понад 120 тисяч педагогічних працівників.

Дошкільна освіта є однією з найважливіших сфер реалізації прав людини, забезпеченні рівних можливостей в отриманні якісної освіти. Адже, основа майбутньої особистості закладається  у ранньому віці. Знання та  уміння,  набуті в дитинстві – це коріння, і чим воно міцніше, тим впевненіше почувається людина в житті.

Святкові урочистості з нагоди Всеукраїнського дня дошкілля відбулися 23 вересня в Київському Палаці дітей та юнацтва. Кращих представників освітньої галузі було нагороджено почесними відзнаками Міністерства освіти і науки України. Також на святі було висловлено сподівання, що Президент України підпише Указ про Всеукраїнський день дошкілля і що його офіційною датою буде 30 вересня – символічно до дня вшанування пам’яті святих Віри, Надії, Любові та Софії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-