Більшість українців проти особливого статусу для Донбасу

Більшість українців проти особливого статусу для Донбасу

Опитування
Укрінформ
50% громадян України виступають проти надання Донецькій і Луганській областям особливого статусу і лише 22,7% підтримують цю ідею.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Центром Разумкова.

«50% опитаних громадян України не підтримують надання Донбасу особливого статусу, підтримують таку ідею 22,7% опитаних», - йдеться в повідомленні.

За результатами опитування, проти надання особливого статусу Донбасу більшість жителів Західного та Центрального регіонів, а також відносна більшість жителів Південного регіону. У Східному регіоні та на Донбасі (тій його частині, яка контролюється Україною) частки тих, хто підтримує, і тих, хто не підтримує надання Донбасу особливого статусу, є приблизно однаковими.

При цьому зазначається, що у березні нинішнього року проти особливого статусу для Донбасу висловилися 56,4 % респондентів, а 23,8 % - підтримували цю ідею.

Опитування також показало, що 42,1% громадян виступають за припинення будь-яких економічних зв'язків між Україною та територіями так званих «ДНР» і «ЛНР» (включаючи соціальні виплати, постачання енергоресурсів, закупівлю вугілля тощо) до повного встановлення Києвом контролю над цими територіями, не підтримують - 36%.

Водночас 42,9% респондентів підтримують пропозицію на законодавчому рівні визнати окупацію тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та ізоляції цих територій до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України, проти цього виступають 31,4%.

Водночас 44,2% опитаних висловилися за те, щоб питання про статус тимчасово окупованих територій Донбасу винести на Всеукраїнський референдум, а проти - 32,8%.

Довідково. Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 9 по 14 вересня 2016 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. 

Опитування проводилося у 118 поселеннях (67 - міських і 51 - сільських). Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-