Рада церков збереться на засідання в районі АТО

Рада церков збереться на засідання в районі АТО

Укрінформ
Голова Служби безпеки України Василь Грицак закликав церкви допомогти державі у  звільненні заручників, які незаконно утримуються на території ОРДЛО. 

Про це він сказав під час зустрічі з членами Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій, йдеться на сайті СБУ. 

Грицак нагадав, що на сьогодні Службою встановлено 111 українців, які незаконно утримуються на тимчасово неконтрольованих територіях Донецької та Луганської областей, ще 499 – вважаються зниклими безвісти. На його думку, церкви, зі свого боку, через своїх священнослужителів можуть допомогти встановлювати місцезнаходження заручників та сприяти процесу їх звільнення. 

“Навіть якщо ми спільними зусиллями звільнимо хоча б ще одного заручника – це теж буде велика справа”, – наголосив голова СБУ.

Грицак назвав важливим донесення правди про нелюдські умови утримання наших полонених. Він передав членам Ради брошуру зі спогадами 124 заручників про тортури, яких вони зазнали під час перебування в катівнях ОРДЛО.

У ході зустрічі Грицак підтримав ініціативу Ради церков на законодавчому рівні запровадити інститут військових капеланів та пообіцяв повне сприяння Служби в реалізації цього питання.

Учасники зустрічі обговорили питання об'єднання України та вирішили організувати наступне засідання Ради церков у районі проведення антитерористичної операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-