Холодницький прокоментував справу директора ЗТМК

Холодницький прокоментував справу директора ЗТМК

Укрінформ
Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прокоментував справe про розтрату держкоштів на ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

Як заявив він в ефірі "112 Україна", в подібних справах про корупцію завжди чомусь з'являються нардепи, які готові взяти підозрюваних на поруки.

"Класична схема, коли держава приваблює іноземного інвестора, потім виявилося? що це підприємство було зареєстровано на Кіпрі, і кінцевий бенефіціар, скажімо так, один з відомих олігархів... Все побачите... І ті гроші, замість того, щоб піти на модернізацію...просто були через фірми прогнані та знову опинилися на Кіпрі", - сказав він.

На питання, чи йдеться про бізнесмена Дмитра Фірташа, голова САП заявив: "Можливо".

"Там, де корупція, там розкрадання державних грошей, там чомусь з'являються народні депутати, які готові взяти на поруки. Це особливість нашої політики", - зазначив він.

Раніше у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) не виключали, що серед фігурантів справи про розтрату державних коштів з ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК) може з'явитися бізнесмен Дмитро Фірташ.

Нагадаємо, НАБУ затримало директора "Запорізького титано-магнієвого комбінату" за підозрою в розтраті 492 млн грн. Суд постановив взяти його під варту на 56 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 6 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-