На Кіровоградщині масштабно фальсифікували нафтопродукти

На Кіровоградщині масштабно фальсифікували нафтопродукти

Укрінформ
Правоохоронці викрили потужне виробництво фальсифікованих нафтопродуктів у місті Світловодськ. Виготовлену паливну суміш реалізовували через фіктивні фірми як високоякісне пальне.

Про це інформує прес-служба Нацполіції.

"У місті Світловодськ знаходився підпільний нафтопереробний завод. Готову продукцію за фіктивними документами реалізовували комерційним та бюджетних установам. Під час обшуків поліцейські вилучили близько мільйона гривень та 250 тонн пального", - йдеться у повідомленні.

Керівництво підприємства не тільки налагодило прибутковий бізнес, а також знайшло можливість заробляти на обмані, зазначають у Нацполіції.

Виготовлену паливну суміш реалізовували через ряд фіктивних фірм реальним підприємствам як високоякісне пальне. Для маскування незаконної діяльності підробляли документи бухгалтерської та податкової звітності. Продаж паливних матеріалів здійснювався через автозаправну станцію.

За такою схемою було реалізовано фальсифікованої паливо-мастильної продукції на 127,4 мільйона гривень.

Оперативники УЗЕ у Кіровоградській області та слідчі обласної поліції провели санкціоновані обшуки на Полтавщині та Кіровоградщині.

У Кременчуці поліцейські вилучили в офісі товариства 929 тисяч гривень, комп'ютерну техніку, фінансово-господарську документацію.

На території нафтобази та АЗС вилучили 250 тонн компонентів для виготовлення бензинів марки А-92 та А-95, 12 тисяч гривень та фінансову документацію. Працівники УЗЕ та слідства поліції встановлюють коло суб'єктів господарської діяльності, які також могли бути залучені до фінансових махінацій.

Відповідно ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України аферистам, які незаконно отримали з бюджету кошти загрожує до 8-ми років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-