Суд дозволив провести спецрозслідування щодо двох заступників Шойгу

Суд дозволив провести спецрозслідування щодо двох заступників Шойгу

Фото
Укрінформ
Суд надав дозвіл Головній військовій прокуратурі на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно двох заступників міністра оборони Російської Федерації.

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

"22 та 23 вересня 2016 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою заступника міністра оборони РФ генерала армії Булгакова Д.В. та статс-секретаря – заступника міністра оборони РФ Панкова М.О. у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) КК України", - зазначили у відомстві.

Досудовим розслідуванням установлено, що Булгаков та Панков у лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, вчинили умисні дії з метою зміни меж території України, підбурювали українських військовослужбовців до вчинення державної зради та сприяли веденню агресивної війни проти України.

Підозрюваних оголошено в державний розшук, судом надано дозвіл на їх затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальні акти стосовно вказаних осіб будуть передані до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

"Кримінальні правопорушення, інкриміновані Булгакову Д.В. та Панкову М.О., є особливо тяжкими злочинами проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, за вчинення яких передбачене покарання у вигляді довічного позбавлення волі", - наголосили в ГПУ.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-