Україна і США обмінюватимуться досвідом щодо інклюзивної освіти

Україна і США обмінюватимуться досвідом щодо інклюзивної освіти

Укрінформ
Вивчення світового досвіду, зокрема американської системи адміністрування, допоможе Україні швидше розробити власну дієву модель інклюзивної освіти.

Про це дружина Президента України, голова Благодійного фонду Порошенка Марина Порошенко заявила під час зустрічі з керівним складом департаменту освіти штату Нью-Йорк, повідомляє прес-служба Глави держави. 

“Вивчення міжнародної практики пришвидшить розвиток інклюзивного освітнього середовища в Україні, сприятиме ефективному втіленню прогресивних методів, розширить соціальні можливості для наших дітей та в цілому змінить ставлення до людей з інвалідністю”, - сказала вона.

Порошенко презентувала директору департаменту освіти Кармен Фаринья напрацювання та вже існуючі результати роботи команди Благодійного фонду в напрямку розвитку інклюзивної освіти в Україні. Заступник директора Корін Релло-Ансел, яка відповідає за спеціальну освіту в навчальних закладах штату, розповіла про реформу щодо соціалізації та включення дітей з інвалідністю до навчального процесу, яка масштабно розпочалася у штаті Нью-Йорк у 2010 році. Ця програма реформування також, як і в Україні, розпочалася із запровадження пілотного експериментального проекту.

Зокрема, йшлося про нормативно-правову базу в галузі освіти дітей з інвалідністю, про пакети інструкцій для адміністрацій шкіл, педагогів та вузькопрофільних спеціалістів, про систему визначення освітніх, реабілітаційних та соціальних послуг для особливих учнів, а також про соціальний аспект сприйняття особливих учнів однолітками та батьками дітей без вад розвитку.

Адміністрація департаменту освіти передала дружині Президента значний обсяг матеріалів юридичного та методичного характеру. Сторони домовилися про методичну допомогу в подальшій роботі і системний обмін досвідом.

Комплексний підхід роботи команди офісу дружини Президента України та Благодійного фонду Порошенка щодо системного дослідження американського досвіду спрямований на максимальне прискорення темпів впровадження інклюзивної освіти в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-