Розгін Майдану: ГПУ завершила розслідування справ шістьох екс-міліціонерів

Розгін Майдану: ГПУ завершила розслідування справ шістьох екс-міліціонерів

Укрінформ
Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури завершив розслідування кримінальних справ стосовно першого заступника начальника та слідчих Дніпровського райуправління міліції.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього першого заступника начальника Дніпровського райуправління міліції м. Києва – начальника слідчого відділу, заступника начальника слідчого відділу та чотирьох слідчих цього ж відділу за фактами фальсифікації матеріалів проваджень, незаконне затримання і притягнення до кримінальної відповідальності 11 завідомо невинних осіб за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року в м. Києві", - йдеться у повідомленні.

Щодо 3-х підозрюваних застосовано запобіжні заходи у вигляді домашніх арештів і стосовно решти – особисті зобов’язання. Двох працюючих на даний час в органах Національної поліції України – відсторонено від займаних посад.

Наразі сторони захисту отримали доступ до матеріалів провадження, і після ознайомлення з ними підозрюваних та їх захисників обвинувальні акти будуть направлені до суду.

Водночас досудове розслідування триває. Вирішується питання та збираються докази щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших організаторів та виконавців вчинення цих злочинів (працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів).

Як повідомлялося, за цими епізодами злочинів в окремих провадженнях також притягнуто до кримінальної відповідальності прокурора прокуратури м. Києва та заступника прокурора Дніпровського району м. Києва. Останнього оголошено в розшук і судом надано згоду на його затримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-