Генпрокуратура Грузії кличе на допит Лорткіпанідзе

Генпрокуратура Грузії кличе на допит Лорткіпанідзе

Документ
Укрінформ
Очільника Одеського облуправління Національної поліції України Гіоргі Лорткіпанідзе викликали на середу, 21 вересня, на допит до Генеральної прокуратури Грузії у справі про розгін у Тбілісі демонстрації противників Михеїла Саакашвілі.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Моїй дружині у Тбілісі передали повістку з грузинської Генеральної прокуратури. У повістці сказано, що завтра (21 вересня - ред.) о 18:00 я маю з'явитися до прокуратури як свідок у справі №074118157 (так званій справі 26 травня)", - зазначив Лорткіпанідзе.

При цьому він наголосив, що його вже не раз допитували у цій справі, він надав слідству всю інформацію, до якої не має чого додати. До того ж, зауважив Лорткіпанідзе, упродовж 3 років після надання вичерпних свідчень він перебував Грузії, і в прокуратури додаткових запитань не виникало.

Тож він пов'язує виклик до прокуратури виключно з наміченими на 8 жовтня парламентськими виборами та страхом чинного уряду щодо його повернення до Грузії.

При цьому Лорткіпанідзе зазначив, що 21 вересня як чинний керівник ГУНП в Одеській області виступатиме о 16:00 з доповіддю на слуханнях у парламентському комітеті і "фізично не зможе з'явитися до генпрокуратури Грузії".

Нагадаємо, у виборах до парламенту Грузії 8 жовтня візьмуть участь 45 партій, однак реальний шанс здобути перемогу, згідно з результатами опитувань громадської думки, є лише у трьох. За даними соціологів, майже однакову підтримку серед громадян Грузії мають як правляча "Грузинська мрія", заснована мільярдером Бідзіною Іванішвілі, так і опозиційна - "Єдиний національний рух", за якою неформально стоїть екс-президент Михеїл Саакашвілі, який нині очолює Одеську облдержадміністрацію.

Серед кандидатів у депутати до парламенту Грузії - дружина Саакашвілі 47-річна Сандра Рулофс. Після від'їзду чоловіка вона продовжує жити в Грузії разом із молодшим сином Ніколозом. За прогнозами соціологів, дружина Саакашвілі пройде до нового складу парламенту, оскільки балотується і за мажоритаркою в західній Грузії, і за партійним списком "Єдиного національного руху".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-