Прем`єр анонсував зниження цін на ліки

Прем`єр анонсував зниження цін на ліки

Укрінформ
Кабінет міністрів найближчим часом ухвалить постанову про зниження цін на ліки та вживатиме всі необхідні заходи для того, аби забезпечити у наступному році безкоштовними препаратами громадян, які мають важкі та хронічні захворювання.

Про це Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман заявив у понеділок ввечері в ефірі «Свободи слова» на ICTV.

“Фундаментальний проект, який ми зробимо в наступному році - це забезпечення безкоштовними ліками українців. Ніколи такого не було, але ми максимально наблизимо до 80, 90 і, навіть 100% забезпечення людей ліками”, - сказав Гройсман.

Він запевнив, що Україна закуповуватиме їх за чесною ціною.

«Медичне лоббі, яке паразитувало на цінах на ліки, робило все, щоб цей закон не було прийнято, тому перша позиція: уряд прийме найближчим часом постанову, яка дозволить створити умови для зниження цін на ліки впродовж 5-6 місяців”, - додав прем’єр.

“Друга позиція - забезпечити людей безкоштовними ліками на хронічні хвороби. У нас сьогодні 64% смертності від серцево-судинних захворювань, їм треба ліки і держава їх забезпечить по рецептам цими безкоштовними ліками. В нас є питання інсуліну, онкохворих - ми все будемо робити, щоб максимально вилікувати цих людей. Дві ці системи вже почнуть працювати з 1 січня 2017 року”, - резюмував Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-