"Квартирний скандал" здійняли корупціонери - Лещенко

Укрінформ
Народний депутат від БПП Сергій Лещенко вважає виникнення скандалу навколо купівлі ним квартири частиною спланованої операції з дискредитації діяльності антикорупціонерів.

Про це він заявив на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу сказати про те, про що мовчав. За нами, за антикорупціонерами, ведеться незаконне стеження, прослуховування наших телефонних розмов, незаконний збір інформації, конфіденційних даних. "Викид" в інтернет по мені був зроблений через декілька годин після укладення угоди. Конфіденційна інформація була незаконно отримана та зманіпульована корупціонерами, з якими я веду боротьбу", - сказав Лещенко.

Нардеп підкреслив, що перевірка Національного антикорупційного бюро не виявила незаконних джерел придбання ним житла. "Я вдячний НАБУ за оперативну перевірку. Вона підтвердила, що мої кошти на придбання житла є повністю легальними та заробленими чесно до походу в політику. Жодних злочинів не знайдено, незаконного збагачення не виявлено", - заявив нардеп.

Водночас Лещенко висловив сподівання, що у суперечливих моментах крапку поставлять Національне агентство із запобігання корупції та суд. "Сподіваюсь, також зроблять це оперативно", - додав нардеп.

За словами Лещенка, на час перевірки він узяв перерву у своїй діяльності, але планує повернутись до роботи. "Я чистий перед законом і далі продовжу свою антикорупційну боротьбу", - заявив нардеп.

Як повідомлялося, 6 вересня ЗМІ повідомили про те, що нардеп Сергій Лещенко придбав квартиру площею майже 200 кв. метрів у новому будинку в центрі Києва.

Наступного дня перший заступник голови Регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник заявив, що вимагає від НАБУ з'ясувати ситуацію з купівлею Лещенком елітної квартири, оскільки "йдеться про репутацію українського парламенту".

Пізніше сам Лещенко закликав Національне агентство із запобігання корупції та НАБУ провести перевірку з цього приводу. Нардеп стверджує, що гроші, сплачені за квартиру, він чесно заробив, а її купівля не порушила вимог антикорупційного законодавства України.

На брифінгу 19 вересня директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що НАБУ під час перевірки не виявило незаконних джерел придбання Лещенком квартири, проте знайшло низку інших адміністративних порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-