Гриневич: Ми повинні завоювати дитячі серця Сходу українською книжкою

Гриневич: Ми повинні завоювати дитячі серця Сходу українською книжкою

Укрінформ
Для реінтеграції непідконтрольних та окупованих територій, потрібно завоювати серця та розум дітей, що зараз там живуть і вчаться.

Про це сказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час відкритого обговорення «Нова книга для Сходу України» в рамках 23-го Форуму видавців у Львові, повідомила Укрінформу прес-служба МОН.

За словами Гриневич, Міністерство освіти і науки, створило максимально комфортні умови для вступу до вишів і професійно-технічних закладів дітей з непідконтрольних та анексованих територій саме для того, щоб максимально їх залучити до української системи освіти.

"Ми це робимо для того, щоб вже зараз починати роботу над реінтеграцією цих територій до України. Проте, щоб цей процес був успішним, ми повинні працювати над формуванням там прошарку патріотичної молоді, яка після отримання освіти повертатиметься додому та відбудовуватиме ці території", - наголосила Гриневич.

Для цього, на її думку, потрібно максимально використовувати ресурс, який дає сучасній людині Інтернет. Наприклад, МОН зараз працює з партнерами з громадських організацій над створенням дистанційного курсу українознавчої компоненти для дітей з непідконтрольних територій та анексованого Криму, щоб їх підготувати до навчання в системі української освіти.

Ще одна проблема, як зазначила міністр, шкільні бібліотеки, які вже давно не поповнювалися жодними книжками окрім підручників. Олександр Афонін - президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, зазначив, що шкільна бібліотека може стати одним з механізмів розповсюдження української ідеї. "Зараз дуже важливо відкрити шлюзи для того, щоб хороша дитяча книжка потрапляла в шкільні бібліотеки", - зазначила Гриневич.

Вона додала, що оскільки вдалося зберегти гроші завдяки прозорому конкурсу підручників, в цьому році за державний кошт надрукують хрестоматії для початкової школи – в них будуть твори сучасних українських авторів, яких додали до програми 1-4 класів після оновлення програм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-