Краснову продовжили арешт без його присутності - адвокат

Краснову продовжили арешт без його присутності - адвокат

Укрінформ
Бориспільський міськрайонний суд Київської області продовжив арешт керівника громадської організації «Громадянський корпус «Азов-Крим» Станіслава Краснова до 19 вересня.

Про це сайту "Крим.Реалії" повідомив адвокат кримчанина Андрій Мамалига. 

«Підготовче засідання відклали на 19 число на 14:00. Але суд фактично без участі Станіслава, захисників продовжив йому утримання під вартою, що є грубим порушенням всіх норм КПК. Адже такі клопотання розглядаються тільки за участю обвинуваченого, підсудного», – зазначив Мамалига.

За його словами, працівники СІЗО не доставили Краснова в зал суду, а також не змогли організувати відеоконференцію.

«Він написав заяву на відеоконференцію, але поки що, з невідомих причин, СІЗО не змогло забезпечити цей зв’язок», – сказав адвокат.

Як повідомляє прес-служба суду, також суд зобов’язав керівництво Київського слідчого ізолятора і поліції організувати доставку Краснова на судове засідання 19 серпня.

Нагадаємо, у ніч проти 29 лютого 2016 року Краснова затримали співробітники СБУ під Києвом. У СБУ стверджують, що він закладав до схрону неподалік автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті.

Краснову інкримінують незаконне зберігання зброї під час протестів 2013-2014 року (справу порушено за часів Януковича), а також державну зраду, тероризм і замах на вбивство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-