Поліцейські завадили перевезенню зброї з зони АТО до Запорізької області

Поліцейські завадили перевезенню зброї з зони АТО до Запорізької області

Відео
Укрінформ
На блокпості у селі Михайлівка Покровського району поліцейські завадили перевезенню зброї із зони проведення АТО до мирної Запорізької області. Троє перевізників затримані.

Про це повідомляє прес-служба Покровського відділу поліції Донецької області.

«Сьогодні жителів мирних областей вкотре врятувала поліцейська перевірка на блокпості у Донеччині, де було зупинено мікроавтобус «Ford». У салоні автомобіля, серед купи побутових речей, правоохоронці виявили два гранатомети РПГ-22, дві гранати Ф-1 та гранату РГД-5 із запалами, набої калібру 7,62 мм у кількості 237 штук. Автівка з предметами, пристосованими для масового знищення танків та живої сили у бою, прямувала до Запорізької області», - йдеться у повідомленні.

Правопорушниками виявилися чоловіки віком від 21 до 54 років. Вони зазначили, що у Михайлівку їздили порибалити на місцеве водоймище, де і знайшли боєприпаси. А навіщо залишили арсенал собі - і самі не знають. Кажуть, «забрали, не замислюючись про небезпеку».

Вилучені боєприпаси направлені на експертизу, а відносно власників небезпечного «улову» відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження із зброєю бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Таким чином «горе-риболови» можуть потрапити за грати на строк до 7 років, зазначили в поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-