Семенченко через суд повернув військові звання

Семенченко через суд повернув військові звання

Укрінформ
Окружним адміністративним судом міста Києва (ОАСК) задоволено позов у справі про визнання протиправним та скасування наказу т.в.о. командувача Нацгвардії України щодо позбавлення народного депутата від «Самопомочі» Семена Семенченка військових звань. 

Водночас Семенченко не зміг довести під час судового розгляду правомірність отримання ним військового звання, повідомляє у четвер прес-служба ОАСК.

«14 вересня 2016 року Окружним адміністративним судом міста Києва було задоволено позов у справі про визнання протиправним та скасування наказу т.в.о. командувача Національної гвардії України від 22.12.2015 №212 о/с щодо позбавлення Семенченка Семена Ігоревича військових звань», - йдеться у повідомленні.

Під час розгляду справи судом було встановлено, що вказаний наказ видано т.в.о. командувача Національної гвардії України не в спосіб позбавлення Семенченка  військового звання, як це передбачено ч.5 ст.5 Закону України (ЗУ) «Про військовий обов’язок і військову службу», ч.5 ст.9 ЗУ «Про Національну гвардію України», а в спосіб відміни відповідного наказу, яким позивачу було присвоєно військове звання «майор резерву».

Водночас, Семенченком не було спростовано в суді факт надання ним недостовірних відомостей щодо присвоєння йому попередніх офіцерських звань, з приводу чого в провадженні Генеральної прокуратури України перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42015000000000725 за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України. 

Окружний адміністративний суд Києва зазначає, що результати розгляду справи за позовом Семенченка жодним чином не позбавляють права відповідача прийняти рішення про позбавлення його звання в спосіб, передбачений законом, як і завершити органам прокуратури досудове розслідування за вищевказаним кримінальним провадженням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-