СБУ ініціювала перевірку прокурорів, які фігурували у конфлікті з НАБУ

СБУ ініціювала перевірку прокурорів, які фігурували у конфлікті з НАБУ

Укрінформ
Служба безпеки України ініціювала перед главою ГПУ проведення службової перевірки дій та відсторонення від виконання службових обов’язків співробітників органів прокуратури, які фігурували у конфлікті з працівниками Національного антикорупційного бюро 12 серпня.

Про це повідомляє у четвер прес-центр СБУ.

У відомстві нагадали, що в середині серпня стався інцидент між співробітниками Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України. Відповідно до процесуального рішення генерального прокурора Юрія Луценка, досудове розслідування за фактом інциденту здійснюється слідчими СБУ.

"13 вересня ц.р. СБУ відповідно до "Інструкції про порядок проведення службових розслідувань та службових перевірок в органах прокуратури" ініціювала перед генеральним прокурором України проведення службової перевірки дій співробітників органів прокуратури, що мали місце 12 серпня, та їх відсторонення від виконання службових обов’язків", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 12 серпня начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецпризначенцями НАБУ трьох співробітників прокуратури у Києві.

Водночас директор НАБУ Артем Ситник заявив, що ГПУ затримала двох "технічних" працівників НАБУ, які проводили негласні слідчі дії.

За його словами, співробітників НАБУ тримали в кабінетах і у підвалі Генпрокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-