Українці вважають інтеграцію до ЄС та НАТО важливими напрямками зовнішньої політики

Українці вважають інтеграцію до ЄС та НАТО важливими напрямками зовнішньої політики

Опитування
Укрінформ
Інтеграція до ЄС та НАТО є одними з основних напрямків зовнішньої політики для більшості українців.

Про такі дані опитування, проведеного компанією TNS Ukraine на замовлення Інституту світової політики в рамках проекту "Аудит зовнішньої політики України", на прес-конференції у середу заявила директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На запитання, якими мають бути головні пріоритети у зовнішній політиці України, ми запропонували респондентам обрати до трьох відповідей і отримали такі результати: важливим пріоритетом є інтеграція до ЄС  - 30,4 %. Інтеграція до НАТО набрала 27,9 %”, - зазначила Гетьманчук.

За результатами опитування, найбільшої підтримки ідея інтеграції до ЄС та НАТО отримала на Заході (48,6 % за ЄС і 40,9 % за НАТО), найменше - на Сході (23,7 % за ЄС та 20% за НАТО). 

“За багатовекторність у зовнішній політиці висловилося 21,5 % опитаних. Дуже помітні позиції багатовекторності на Півночі, Півдні та в Центрі (понад 27 %)”, - наголосила Гетьманчук.

За те, щоб Україна стала регіональним лідером у Європі, висловилося 19,4 % респондентів. Найбільше цю ідею підтримали на Заході та у Києві (по 23, 2 %), найменше - на Сході (17, 4 % опитаних).

Гетьманчук  підкреслила, що лише 0,2 % українців вважають, що пріоритети зовнішньої політики України не потребують жодних змін.

Опитування було проведене TNS Ukraine в межах проекту TNS On-line Track на замовлення ІСП з 16 по 25 серпня 2016 року методом онлайн-опитування серед міського населення віком від 18 до 55 років. Опитування здійснене по всій території України, окрім АР Крим. В опитуванні взяла участь 1 тисяча респондентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-