У Мінекономрозвитку готують нову концепцію захисту прав споживачів

У Мінекономрозвитку готують нову концепцію захисту прав споживачів

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку України планує до кінця цього року подати на розгляд Кабміну нову концепцію захисту прав споживачів.

Про це під час робочої наради в Американській торговельній палаті заявив начальник управління контролю та захисту прав споживачів Мінекономрозвитку Олександр Васильчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми готуємо нову концепцію захисту прав споживачів, яка передбачає превентивну, а не каральну боротьбу за якість послуг та продукції. Сподіваємось її подати на розгляд Кабміну до кінця цього року», - сказав Васильчук.

Найголовнішою особливістю такого документа, як наголосив чиновник, має стати перехід від карального до превентивного захисту прав споживачів.

«Держава відмовиться від каральної функції у сфері захисту прав споживачів, натомість перейде до інформаційної роботи як і з споживачами, аби навчити зі шкільної лави захищати свої права, так і такої роботи з бізнесом», - наголосив службовець.

Окрім цього, додав він, в рамках підготовки такої концепції Мінекономрозвитку розраховує до кінця цього року узгодити з чинним законодавством всі нормативно-правові акти, які стосуються маркування продуктів харчування, а також контролю їх якості.

«Зокрема, досі неврегульовані питання, як саме має відбуватись нанесення тексту, а також його шрифт та кегль при маркуванні продуктів харчування, а також – якою мовою має бути зазначена інформація про виробника. Також важливим питанням лишається врегулювання проблеми експертизи якості харчових продуктів та засвідчення їх результатів», - наголосив Васильчук.

За його словами, для зміни окремого нормативно-правового акту у цій сфері потрібно близько року, але спільними зусиллями Мінекономрозвитку та бізнесу «вдасться впоратись з усіма проблемними питаннями набагато швидше».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-