Наливайко: До кінця місяця підпишу наказ про перетворення НТКУ в НСТУ

Наливайко: До кінця місяця підпишу наказ про перетворення НТКУ в НСТУ

Укрінформ
За кілька місяців Україна матиме повноцінне суспільне мовлення.

Про це голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко заявив на церемонії закриття ХVIII міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин "Мій рідний край".

"Під час численних обговорень, яким буде суспільне, чомусь більше уваги приділяється організаційно-фінансовим питанням. Я переконаний, що вже за кілька місяців ми будемо мати повноцінне суспільне мовлення, будуть майно, кошти, передбачені законом. Але вже зараз ми повинні зосередити свою увагу на змістовному наповненні, контенті суспільного мовлення. Бо я можу підписати будь-який наказ, єдине, що я не можу  підписати наказ, щоб нас глядачі і слухачі дивилися і слухали", - цитує Наливайка прес-служба Держкомтелерадіо.  

Коментуючи дискусію у професійних колах про те, чи потрібен фестиваль, голова Держкомтелерадіо окреслив свою позицію: "Потрібен, особливо потрібен за крок до створення суспільного мовлення".

"Фестиваль став своєрідною школою і творчою лабораторією, - зазначив Олег Наливайко. - Він об’єднав у велику родину людей небайдужих, творчих, обдарованих, чиї програми збирають біля телеекранів і радіоприймачів величезні аудиторії".

Цього року у міжнародному фестивалі "Мій рідний край" взяли участь 68 телепрограм і 45 радіопрограм з України, Угорщини, Румунії, Словаччини, Сербії, Чорногорії, Великої Британії, Польщі та Австрії. Серед кращих теле- і радіопрограм, які розповідають про життя національних меншин у різних країнах, нагороджено чотири телепрограми та шість радіопрограм з України.

Перше місце серед телевізійних робіт присуджено телепрограмі "Ассірійські християни в Словаччині" (Радіо та телебачення Словаччини). Автори – Сільвія Коштьова, Мілан Резнічек. Друге місце - телепрограмі "Він, вона і війна" (філія НТКУ "Луганська релігійна дирекція"). Автори – Андрій Шаповалов, Олександр Шелест, Юлія Гудковська. Третє місце отримала телепрограма "На полонині" (ТВРКлуж, Румунія). Автор - Марія Чинар Жига.

Перше місце в радіоконкурсі отримала радіопрограма "Серцями в унісон" Закарпатської філії НТКУ (Україна), автор Таїсія Грись. Друге місце - радіопрограма "Збереження традицій за допомогою батьківщини" MTVA (Угорщина), автор ЯношЛанг. Третє місце - радіопрограма "Дякую, Боже, за п’ятницю" Центральної дирекції "Українське радіо Перший канал" (Україна), автор Катерина Зайцева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-