ГПУ передала до суду першу справу про

ГПУ передала до суду першу справу про "договірняки" у футболі

Укрінформ
ГПУ завершила перше в історії України досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо «договірних» футбольних матчів.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України. 

«Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох футболістів-професіоналів у прийнятті пропозиції та одержання неправомірної вигоди за «злиття» матчу команди, яку представляють на футбольних полях України», - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що футболісти-професіонали одного із футбольних клубів у рамках проведення чемпіонату України U-21 сезону 2015/2016 у серпні 2015 року отримали та прийняли від свого одноклубника пропозицію та своїми умисними діями забезпечили фіксований результат в одному з футбольних матчів, а саме програш своєї команди, за що отримали понад 100 тис. грн.

22 серпня їм оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.354 КК України (підкуп працівника підприємства, установи чи організації).

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Це перше в історії скероване до суду кримінальне провадження стосовно професійних футболістів за організацію ними «необхідного» рахунку в матчі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-