Порошенко подякував танкістам за мужність та героїзм

Порошенко подякував танкістам за мужність та героїзм

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав українських танкістів із професійним святом.

Своє привітання Глава держави розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Вітаю воїнів-танкістів зі святом! Дякую за мужність та героїзм!" - написав Порошенко.

У своєму привітанні, розміщеному на сайті глави держави, Президент наголосив, що Україна за правом вважається однією з провідних танкових держав світу, а танкові війська є важливою складовою бойового потенціалу ЗСУ.

Порошенко підкреслив, що Україна має багаторічну історію становлення та розвитку танкових військ, які, володіючи великою вогневою потужністю і ударною силою, високою маневреністю і надійним броньовим захистом, є важливою складовою бойового потенціалу ЗСУ.

«Продовжуючи славетні традиції старших поколінь, воїни-танкісти в ході антитерористичної операції з честю виконують свій конституційний обов’язок, демонструють вірність військовій присязі, професіоналізм і бойову майстерність», - зазначив Президент.

За його словами, в сучасну історію танкових військ золотими літерами вписані імена героїчних синів українського народу та їхні подвиги під час визволення Донбасу від російських найманців та терористичних бандитських формувань. «У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю героїв-танкістів, які віддали своє життя за мирне майбутнє України. Вічна їм слава», - сказав Президент.

Глава держави висловив переконання, що танкісти й надалі надійно стоятимуть на варті незалежності та територіальної цілісності України. Він побажав воїнам і їхнім рідним міцного здоров’я, щастя, благополуччя та миру.

З нагоди Дня танкістів Президент підписав Указ про відзначення державними нагородами воїнів-танкістів, які проявили особисту мужність та високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

День танкістів відзначається в Україні щороку в другу неділю вересня. Свято встановлено згідно з Указом Президента «Про День танкістів» від 29 серпня 1997 р. «на підтримку ініціативи ветеранів танкових військ і танкобудівників України, враховуючи бойові заслуги танкістів у роки Другої світової війни, та з метою виховання воїнів-танкістів Збройних сил України на найкращих традиціях попередніх поколінь».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-