Запоріжжя прийняло естафету «марафону» української мови

Запоріжжя прийняло естафету «марафону» української мови

Інфографіка
Укрінформ
У Запоріжжі в суботу відбулася зустріч учасників акції «Мовомарафон», присвяченій 25-й річниці Незалежності України.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Більше сотні запоріжців долучилися до ініціативи, згідно з якою упродовж 25 днів треба спілкуватися лише українською мовою та виконувати спеціальні вправи і завдання для досконалого володіння нею.

«Ніхто не очікував, що Запоріжжя вийде на друге місце після столиці за кількістю зареєстрованих учасників. Це більше 130 осіб. Більшість у місті російськомовних - і це вважається нормальним. Люди не замислюються, що розмовляють мовою не державною. І вважається, що Запоріжжя російськомовне, тому було незвично, що отак одразу приймуть цю естафету і зареєструються люди будь-якого віку», – розповіла Радіо Свобода один з координаторів зустрічі Ярослава Братус.

Зустрілися «мовомарафонівці» у Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці. Там для них влаштували вікторину на знання української мови, літератури та історії.

Перша зустріч «мовомарафонців» відбулася у Києві 3 вересня. До участі в акції також зголосилися Одеса, Дніпро, Харків, Львів, Запоріжжя, Полтава, Кременчук, Херсон, Вінниця, Миколаїв, Житомир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-