Левада-центр: Росії загрожує доля бідної та агресивної резервації

Левада-центр: Росії загрожує доля бідної та агресивної резервації

Укрінформ
Директор "Левада-центру" Лев Гудков відреагував на визнання в Росії організації "іноземним агентом".

Він опублікував на сайті центру заяву у зв'язку з ситуацією, що склалася.

"Для нашої країни, десятиліттями відірваною від умов розвитку сучасного соціального знання, що опинилася в стані глибокої інтелектуальної провінції, це означає перспективу подальшої консервації наукової архаїки і деградації. Нерозуміння цього загрожує не просто ізоляціонізмом або хронічним зниженням людського та соціального капіталу в нашій країні, але перетворенням її в резервацію бідного і агресивного населення, яке втішає себе ілюзіями національної переваги і винятковості", - вважає Гудков.

Він зазначив, що "Левада-центру" вкрай ускладнили роботу в Росії.

"У найближчі дні після консультацій з юристами, ми маємо намір опротестувати в судовому порядку отриманий акт перевірки", - заявив директор центру.

Він нагадав, що атаки на організацію ведуться з 2002 р., а у доповіді Російського інституту стратегічних досліджень (РІСД) організація прямо названа такою, що діє в інтересах Держдепартаменту США.

"Всі ці твердження тільки на перший погляд здаються маячнею соціальних маргіналів або параноєю відставних чекістів. Реально за цією новою хвилею шпигуноманії, що відтворює найгірші зразки тоталітарних практик у різних країнах, стоять цілком холодні і цинічні інтереси влади, власності та ідеологічного контролю", - підкреслив Гудков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-