З наступного року 9 класи навчатимуться за новими програмами

З наступного року 9 класи навчатимуться за новими програмами

Укрінформ
Колегія Міністерства освіти та науки схвалила 25 програм для 9 класів, причому найбільших змін зазнали програми з історії України та географії. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«Фактично програми переглянуті з україноцентричної точки зору. Події, що вивчаються в курсі історії України, повинні узгоджуватися з європейською історією та історією сусідніх країн», - повідомив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Юрій Кононенко.

Суттєвих змін зазнала програма з географії. Тепер у 9 класі вивчається соціальна та економічна географія. З ініціативи робочої групи Україна розглядається в контексті світової економіки, з погляду нових реалій української економіки, промисловості.

Також Колегія МОН схвалила доопрацьовані 9 програм для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Зміни до цих навчальних програм переважно стосуються української мови в школах з викладанням мовами національних меншин. При їх доопрацюванні було ущільнено або вилучено розділи, теми, що втратили актуальність і не мають практичного застосування в усному й писемному мовленні школярів або вивчалися раніше й не потребують дублювання на цьому етапі.

Усі оновлені програми розміщені на офіційному сайті МОН разом з порівняльними таблицями.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-