Гриневич обіцяє передати фінансування профтехосвіти з міських обласним бюджетам

Гриневич обіцяє передати фінансування профтехосвіти з міських обласним бюджетам

Укрінформ
Міністерство освіти і науки планує передати фінансування професійно-технічної освіти з рівня маленьких міст обласного значення на обласний рівень при формуванні Державного бюджету на 2017 рік.

Про це заявила у п'ятницю міністр освіти і науки Лілія Гриневич, виступаючи під час години запитань до уряду в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, як Міністерство освіти, не поділяємо позицію, що профтехосвіта має бути на маленьких містах обласного значення і ми це виправимо у Бюджетному кодексі 2017 року... Для нас важливо передати їх (заклади профтехосвіти - Ред.) на обласний рівень, а також передати їх в ті міста-обласні центри, які здатні і хочуть формувати свої системи профтехосвіти відповідно до регіонально-муніципального ринку праці", - сказала Гриневич.

Водночас вона зауважила, що це не означає, що сьогодні місцеві органи влади не мають виконувати повноваження, делеговані їм Держбюджетом-2016.

Так, міністр розповіла, що на початку літа уряд виділив 98 млн гривень проблемним містами обласного значення, які мають понад 20% свого бюджету видатків на профтехосвіту, для погашення заборгованості у цій сфері. Проте сьогодні, за її словами, ця заборгованість знову почала зростати і зростає вона не у найбідніших містах.

"Хочу, щоб ви звернули увагу, що дуже часто ця заборгованість зростає не в бідних містах чи областях, а в тих, хто просто злісно не хоче виконувати свої повноваження. І ми зіткнулися із ситуацією, що в місті лежать кошти на депозитах - сотні мільйонів гривень, є кошти на рахунку казначейства, але створюється заборгованість по професійно-технічних навчальних закладах. Ми не мовчатимемо про таку ситуацію, будемо публічно про це заявляти", - підкреслила Гриневич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-