Гриневич обіцяє 25 тисяч нових місць у дитсадках до кінця року

Гриневич обіцяє 25 тисяч нових місць у дитсадках до кінця року

Укрінформ
Дошкільною освітою в Україні наразі охоплені лише 74% дітей віком від 3-х до 5-ти років, потреба в додаткових місцях у дитячих садочках становить щонайменше 90 тисяч.

Про це заявила у п'ятницю під час години запитань до уряду в парламенті міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні в середньому дошкільною освітою охоплено 74% дітей від 3 до 5 років, і цей відсоток замалий, який нас не влаштовує... Додаткова потреба, яка сьогодні є, -  щонайменше 90 тисяч місць у дошкільних навчальних закладах ще мусить бути досягнута впродовж наступних років", - зазначила Гриневич.

Вона додала, що цьогоріч до 1 вересня вдалося ввести майже 11 тисяч додаткових місць у дитячих садочках, а до кінця року загалом планується 25 тисяч.

За її словами, дошкільна освіта є повноваженнями органів місцевого самоврядування, проте центральна влада також долучається до цього процесу.

"Ми прийняли наприкінці травня новий санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів, який дозволить органам місцевої влади більш гнучко відкривати нові приміщення нових навчальних закладів", - додала міністр і запевнила, що нові санітарні вимоги "є одночасно корисними для дітей, але потребують менше капіталовкладень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-