Нардепи дозволили засудженим користуватися інтернетом

Нардепи дозволили засудженим користуватися інтернетом

Укрінформ
Народні депутати ухвалили закон № 2490-а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених», який передбачає, в тому числі, надання засудженим права користуватися інтернетом.

За відповідне рішення проголосувало 238 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін, ухвалений закон спрямований на забезпечення виконання закону «Про пробацію», прийнятого парламентом раніше. За його словами, цей закон також вирішує існуючі проблеми у судовій практиці з розгляду питань про ухилення від відбування покарання, не пов'язаного з позбавленням волі та інших. 

Водночас, відповідно до тексту законодавчого акта, закон надає право засудженим користуватися мережею Інтернет під контролем адміністрації. Так, засуджені зможуть створювати електронну поштову скриньку та користуватися нею, проте адміністрація установи виконання покарань матиме право ознайомлюватися зі змістом вхідних і вихідних повідомлень. При цьому під час користування Інтернетом засудженим заборонятиметься відвідувати веб-сайти соціальних мереж, сайти, що пропагують жорстокість, насильство, еротичного та порнографічного змісту, переглядати сайти, що можуть негативно вплинути на психічний стан, а також вносити будь-яку інформацію, у тому числі направляти листи, коментарі, знаки тощо, крім випадків користування електронною поштовою скринькою.

Перелік сайтів, до яких дозволятиметься доступ, формуватиметься центральним органом виконавчої влади та за заявою засуджених може бути доповнений адміністрацією установи виконання покарань сайтами, зміст яких не суперечить вимогам ухваленого сьогодні закону.

Разом з тим закон передбачає надання дозволу засудженим на телефонні розмови, які відповідно до законодавчого акту можна буде проводити протягом дня у вільний від роботи час та поза часом, передбаченим для приймання їжі та безперервного сну, а за необхідності та погодженням з адміністрацією у будь-який час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-