"Інтер" ще не подав заяву до поліції - Крищенко

Укрінформ
Телеканал "Інтер" ще не передав до київського управління Нацполіції анонсованої заяви про перешкоджання журналістській діяльності.

Про це заявив начальник столичної поліції Андрій Крищенко, повідомляє "112 Україна".

Він також зазначив, що заявка на проведення вчорашнього мітингу під офісом телеканалу була подана у встановленому законом способом.

Наразі працівники Нацполіції знаходяться біля головного офісу "Інтера", щоб попередити провокації.

"Це буде найперша функція. Від представників поліції мітингувальники нічого не вимагають. Їх заклики направлені до телеканалу. Паркан встановили не вони, а представники телеканалу, охорона. Мітингувальники встановили декілька наметів з метою продовження пікетування. Зараз ситуація спокійна. Там знаходиться достатньо представників поліції, щоб не допустити спроб активізації дій зі сторони пікетувальників", - сказав Крищенко.

Як повідомлялося, у неділю, 4 вересня, під час акції протесту проти редакційної політики телеканалу "Інтер" у студії телекомпанії "Національні інформаційні системи", яка виробляє новини для телеканалу, сталася пожежа. За інформацією ДСНС, за вечір офіс телекомпанії підпалювали двічі.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що у МВС розглядають версії як умисного підпалу телестудії, так і самопідпалу, до якого може бути причетна адміністрація телеканалу.

Президент Петро Порошенко доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування подій, що сталися на телеканалі "Інтер" 4 вересня, під особистий контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-