Порошенко вручив

Порошенко вручив "Золоті Зірки" матерям двох загиблих кіборгів

Фото
Укрінформ
Президент України вручив ордени "Золота Зірка" Героя України матерям двох загиблих Героїв АТО — солдата Ігоря Брановицького та капітана Сергія Колодія.

Про це інформує прес-служба Міноборони.

"Українські воїни є прикладом волелюбного, жертовного та нескореного українського духу, що дістався нам у спадок від поколінь героїчного українського лицарства. Завдяки їхній самопожертві, і ми про це маємо завжди пам’ятати, ми живемо та дихаємо, ми реформуємо нашу країну", — наголосив глава держави та розповів історії героїчних вчинків солдата Брановицького та капітана Колодія.

Солдат Брановицький під час оборони Донецького аеропорту, перебуваючи в оточенні, особистим прикладом мобілізував особовий склад на виконання завдання, незважаючи на складність обстановки та численні втрати. В ніч з 20 на 21 січня 2015 року Брановицький прикрив відхід бійців батальйону з вщент зруйнованої будівлі Нового терміналу та, намагаючись врятувати поранених, які там залишалися, потрапив у полон.

Фотогалерея: 13 фото

"Завдяки героїзмові Ігоря, десятки українських поранених воїнів вдалося врятувати. Під час допитів, у порушення усіх міжнародних конвенцій за особисту незламність та непокору терористам, Ігор був особисто застрелений одним з нелюдів-бандитів з позивним "Моторолла", — сказав Порошенко.

За словами Президента, капітан Колодій був справжнім військовим професіоналом, одним з тих, хто обороняв Донецький аеропорт. 28 серпня 2014 року на бойовій машині піхоти вступив у нерівний бій з російськими танками: "Ціною власного життя він врятував життя 20 військовослужбовцям, забезпечивши їм можливість відійти з оточеного опорного пункту.

Порошенко також зауважив, що про цих людей вже складаються легенди, пишуться книги, знімаються фільми. "І дуже важливо, щоб на прикладі наших Героїв виховувалися майбутні покоління українців", — зазначив він.

"Вони стали символом єднання нашої країни у протистоянні підступному ворогу", - додав глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-