У Польщі на нелегальному виробництві цигарок затримали сімох українців

У Польщі на нелегальному виробництві цигарок затримали сімох українців

Фото
Укрінформ
Групу з 15 осіб, зокрема семеро українців, затримано в Нижньосілезькому воєводстві на південному заході Польщі у зв’язку з незаконним виробництвом цигарок на одній з нелегальних фабрик.

Про це в понеділок поінформувало Центральне слідче бюро Польщі.

“Співробітники (поліції – ред.) затримали 15 осіб, зокрема сімох громадян України, які були задіяні в цю нелегальну діяльність. Поліцейські у співпраці з прикордонною і митною службами виявили як місце виробництва так і склади”,- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на місці вилучено 8 млн цигарок і 25 тон тютюну, а польській державі завдано втрат на суму 16 млн злотих (понад 4,1 млн дол.).

Це найбільша нелегальна фабрика цигарок, діяльність якої викрито в цьому регіоні Польщі.

Нелегальне виробництво цигарок велося у складських приміщеннях у населеному пункті Тарнувек в полковицькому повіті Нижньосілезького воєводства, а склади готових виробів були у населених пунктах Любінь і Проховіце, де зберігалася готова продукція.

Нелегальна фабрика була оснащена сучасною лінією виробництва і виготовляла 3 тис. цигарок на хвилину. Продукція була призначена для реалізації на території Великої Британії.

Безпосередньо на місці було затримано сімох українців, які працювали при виготовленні цигарок, а решту осіб було затримано в інших місцях.

Дев’ятьом з 15 осіб, зокрема двом полякам, польська прокуратура висунула обвинувачення щодо участі в організованій злочинній групі, що карається ув’язненням до п’яти років. Затриманих осіб тимчасово заарештовано на три місяці. Решта з осіб нестиме карно-фінансову відповідальність.

Польська поліція поки що офіційно не поінформувала генконсульство України у Кракові про затримання українців на цій фабриці.  Громадянам України, які працювали при нелегальному виробництві цигарок, ймовірно, загрожуватиме депортація з Польщі, або за домовленістю з польською стороною вони змушені будуть добровільно залишити територію країни для уникнення депортації.

За інформацією поліції, в цьому році в Польщі виявлено вже 20 нелегальних фабрик з виробництва цигарок, з яких 15 функціонувало на високому технологічному рівні. Це значно більше, ніж торік, коли було виявлено лише дев’ять таких фабрик.

Інформується, що нелегальне виробництво цигарок стає усе більш популярним нелегальним бізнесом для злочинних груп в Польщі. Собівартість виробництва нелегальної пачки цигарок в Польщі коштує 80 грошів (приблизно $ 20 центів), у Польщі її продають в середньому за 6 злотих (понад 1,5 дол.), а за кордоном – за понад 5 $.

Виробництвом нелегальних цигарок часто займаються міжнародні злочинні групи, зокрема польсько-українські.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-