В Академії СБУ відкрили стелу пам'яті волонтера

В Академії СБУ відкрили стелу пам'яті волонтера "Ендрю"

Фото
Укрінформ
У річницю загибелі позаштатного співробітника Служби безпеки України Андрія Галущенка, відомого під позивним "Ендрю", в Навчально-науковому інституті інформаційної безпеки Національної академії СБУ відкрили стелу пам'яті героя.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Після демонстрації фільму про життєвий шлях Ендрю й хвилини мовчання рідні Андрія Галущенка разом із керівництвом Академії відкрили стелу пам'яті, а студенти поклали до неї квіти й запалили лампадку. Ця стела розташована саме в тій аудиторії, де навчається курс імені Героя", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у церемонії відкриття стели взяли участь мати, дружина та донька Героя, керівництво, співробітники і студенти другого курсу імені Андрія Галущенка.

"Ендрю боровся, бо ніколи не втрачав віру в Україну, відчував відповідальність за родину та її майбутнє. І для нас велика честь, що він був одним із співробітників Служби безпеки України", - підкреслив керівник Академії СБУ Сергій Кудінов.

У цей день перед церемонією відкриття офіцери, курсанти та студенти Академії приїхали на батьківщину Андрія Галущенка, в село Кожанка Київської області, де провели у рідній школі Ендрю урок пам'яті і мужності та разом із його родиною й бойовими побратимами поклали квіти на його могилу.

2 вересня 2015 року у ході боротьби з незаконними переміщенням товарів через лінію фронту мобільна група у складі волонтерів, працівників Державної фіскальної служби України, Служби безпеки України та військовослужбовців-десантників потрапила у засідку неподалік Лобачевого, що між Слов'яносербськом і Щастям. На шляху слідування групи були закладені міни, також працював снайпер. Загинули волонтер Андрій Галущенко та співробітник Державної фіскальної служби Дмитро Жарук, 4 бійців отримали поранення. 

Галущенко був волонтером, розвідником добровольчого батальйону Національної гвардії ім. Кульчицького, активним учасником Революції гідності, співробітником Служби безпеки України, посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня та недержавним орденом "Народний герой України". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-