ОБСЄ не збирається евакуйовувати спостерігачів зі Щастя та Донецька

ОБСЄ не збирається евакуйовувати спостерігачів зі Щастя та Донецька

Укрінформ
Перший заступник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг спростував повідомлення волонтерів у соцмережах про евакуацію спостерігачів зі  Щастя та Донецька.

Про це він заявив на брифінгу в п'ятницю , повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Моя пряма відповідь на запитання - "ні" (не евакуює -Ред.)", - сказав Хуг.

Він підкреслив, що сторони несуть відповідальність за безпечний доступ спостерігачів до лінії зіткнення, а  евакуація посеред ночі зі Щасті була вимушеною через мінометний обстріл і розриви мінометних мін.

"Наша команда повернулася у Щастя наступного дня і працює там на лінії зіткнення", - повідомив Хуг.

Він також спростував повідомлення у соцмережах про супровід машинами ОБСЄ гуманітарних конвоїв у Донецьк.

"СММ не супроводжує конвої, це не передбачено мандатом. СММ здійснює моніторинг і перетинає лінію зіткнення, коли необхідно, щоб забезпечити присутність у районах, які контролюються і не контролюються урядом України", - заявив Хуг.

Волонтер Мирослав Гай написав у п'ятницю у Facebook, що два дні тому ОБСЄ залишило Щастя, а сьогодні місія вивезла повну хуру свого обладнання зі Щастя, і зауважив, що це схоже на евакуацію. 

Інший волонтер Юрій Касьянов повідомив у п'ятницю у соцмережі, що сьогодні через пункт пропуску Новотроїцьке з Донецька виїхала завантажена хура в супроводі трьох машин ОБСЄ, а два дні тому цю ж хуру, але порожню, спостерігачі ОБСЄ провели у Донецьк, і також висловив припущення, що місію евакуюють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-