«Газова справа»: Рябошапка відмовився від апеляції

«Газова справа»: Рябошапка відмовився від апеляції

Укрінформ
Один з фігурантів «газової справи» Олег Рябошапка відмовився від апеляційної скарги на міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це в середу журналістам повідомив головуючий в колегії суддів Олег Присяжнюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд прийняв відмову Рябошапки від апеляційної скарги", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський райсуд Києва 18 червня заарештував Рябошапку терміном на 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 1,5 млн грн. 

Його було затримано по "газовій справі", в якій також фігурує народний депутат Олександр Онищенко. За даними слідства, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

22 червня після внесення застави Рябошапка був звільнений з-під арешту, але його знову затримали на виході з Лук'янівського СІЗО за іншим епізодом, який також стосується "газової справи". 25 червня Рябошапці за новою підозрою суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 100 млн грн.

Захист Рябошапки подав апеляційну скаргу на це рішення. 4 липня мав відбутися розгляд апеляційної скарги, але засідання суду переносилося 4 рази поспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-