Російських виборців вирішили не «травмувати» рахунками кандидатів у Думу

Російських виборців вирішили не «травмувати» рахунками кандидатів у Думу

Укрінформ
Центрвиборчком Росії ухвалив рішення не публікувати дані про рахунки кандидатів у депутати Держдуми перед виборами за підсумками перевірки їх достовірності.

Про це пише Коммерсант із посиланням на джерело у ЦВК.

"Ми (ЦВК. - Ред.) вирішили не травмувати людей такою кількістю недостовірних даних", - сказав співрозмовник видання.

ЦВК РФ навмисно не стала публікувати інформацію про те, які розбіжності були виявлені у банківських рахунках кандидатів після перевірки, проведеної за допомогою Центробанку. У ЦВК це пояснили великою кількістю помилок кредитних організацій після проведеної вперше масштабної перевірки: ЦБ просив відомості про рахунки кількох тисяч кандидатів у 800 кредитних організацій. Запит подавався щодо даних не лише про зазначені рахунки у конкретних банках, а й в інших кредитних організаціях. Не всі банки відповідали вчасно і відповідно до запиту.

Раніше глава ЦВК Елла Памфілова заявляла, що ЦВК опублікує відомості про всі розбіжності в деклараціях про майно кандидатів.

Нещодавно повідомлялося, що кандидат у депутати Держдуми, колишній головний санлікар Росії Геннадій Онищенко, відомий своїми політично мотивованими заборонами, не зазначив у декларації будинок і земельну ділянку в Підмосков'ї. Санкції за недостовірні відомості в деклараціях кандидатів не передбачені, проте ЦВК повідомляє виборцям про те, що кандидат приховав або забув вказати те чи інше майно.

Фото: nicstyle.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-