Справа

Справа "Торнадо": суд спробує допитати потерпілу

Укрінформ
В Оболонському районному суді міста Києва розпочалося судове засідання у справі  12 колишніх співробітників спецроти «Торнадо», які звинувачуються в скоєнні злочинів у зоні АТО.

Про це у вівторок Укрінформу повідомила прес-секретар суду Інна Свинаренко.

«Засідання розпочалось. Є доставка всіх 12 обвинувачених, вони перебувають у залі судових засідань. Є суд у повному складі, забезпечена доставка потерпілої, а також є всі захисники обвинувачених», - сказала вона і додала, що головуючий в колегії суддів голова Оболонського райсуду міста Києва Владислав Дев'ятко.

За словами Свинаренко, на сьогоднішньому засіданні суд планує допитати потерпілу, ім'я, прізвище та по-батькові якої не розголошуються. Засідання відбувається в закритому режимі.

Свинаренко наголосила, що 11 підозрюваних були доставлені до суду із СІЗО, а Юрій Шевченко, якому на попередньому судовому засіданні було змінено міру запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт, «самостійно прибув» до суду.

Водночас, прес-секретар суду повідомила, що Оболонський райсуд сьогодні працює в штатному режимі. До суду можуть пройти всі особи, які є учасниками інших судових засідань після перевірки документів правоохоронціми, які охороняють будівлю.

Біля будівлі суду посилений режим безпеки: охорону громадського порядку забезпечують представники Національної поліції та Національної гвардії України. Ситуація навколо суду спокійна, ніяких конфліктів правоохоронцями не зафіксовано.

Як повідомлялося, 11 бійців "Торнадо" утримуються у Лук'янівському СІЗО Києва і один під цілодобовим домашнім арештом. Всі вони підозрюються у викраденні людей в зоні АТО, тортурах та ще низці інших злочинів.

Фото: @SolonynaY 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-