Петиції уряду: українці просять про е-вибори та паралельну внутрішню валюту

Петиції уряду: українці просять про е-вибори та паралельну внутрішню валюту

Укрінформ
Минула лише доба від запуску Кабінетом міністрів України системи електронних петицій, але вже зареєстровано понад 100 петицій, хоча сайт поки що працює у тестовому режимі.

"Пропонується створити відкритий онлайн реєстр державних службовців з можливістю оцінки їх роботи", - пише громадянин Володимир Фльонц.

Є інші традиційні петиції - люди закликають підняти зарплати і пенсії удвічі, переглянути тариф на газ і комунальні послуги, встановити депутатам зарплати на рівні з простими громадянами, провести реформи у сфері охорони здоров’я, енергетики, екології, якнайшвидшу відкриту приватизацію державних підприємств. Є пропозиції щодо необхідності сортування Україною сміття та заборони на його спалення. Дехто вважає за необхідне запровадити в державі загальнонаціональний День примирення, посту та молитви.

Зокрема, один з авторів пише про необхідність проведення в Україні електронних виборів. "Одна з величезних проблем нашої країни - люди, особливо молодь, ігнорують вибори. Явка на міських виборах часом навіть 25% набрати не в змозі. Цю проблему можна виправити", - стверджує він і пропонує голосувати онлайн.

Інші автори виступають за переведення усіх державних транспортних засобів з бензину на газ, відмову від використання кирилиці в українській мові на користь латиниці, визнання валютних кредитів поза законом.

Дехто написав про доречність введення паралельної внутрішньої валюти. "Пропоную негайно ввести паралельну внутрішню валюту (з назвою, наприклад, "вексель-плюс" як позику у самих себе з майбутнього) для оплати частково або повністю вітчизняних товарів та послуг (з забороною обміну на інші валюти). З властивостями векселів та курсом до гривні 1 : 1", - йдеться у петиції.

"У зв’язку з тим що в Україні по неофіційним даним марихуану вживають від 2 до 5 мільйонів людей, думку цих людей не можна не враховувати, ці люди мають мати право на зберігання певної кількості марихуани для власного вживання", - запевняє автор іншої петиції.

Є також пропозиція про повернення календаря, який був до 1917 року. Передбачається перехід до неділі, як першого дня тижня. Автор мотивує необхідність зміни календаря тим, що в багатьох економічно успішних країнах - тиждень починається саме з неділі і не  виключає, що в цьому секрет їхнього успіху.

 Інший громадянин виступає за проведення перепису населення, який є важливим способом отримання економічних, демографічних і соціальних даних про жителів країни. "Але останній перепис населення України проводився в 2001 році (15 років тому)", - додає він.

Уряду також пропонують узятися за законодавче забезпечення права людини на смерть (евтаназія).

Як повідомлялося, учора Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав співвітчизників вирішувати важливі суспільні питання шляхом подання е-петиції.

Зареєструвавшись на сервісі, громадяни можуть як подати електронні петиції до Кабміну, так і підтримати вже створені. Для розгляду петиція має набрати не менше 25 тисяч голосів упродовж не більше трьох місяців з дня оприлюднення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-